Kerncirkel voor hypnotherapie en PDS-therapie


Den Haag, Papendrecht en Vlaardingen, 06-53531054

regressietherapie


Wat is regressietherapie?


Regressie betekent teruggaan in de tijd. Het is een effectieve therapie voor het verwerken van nare ervaringen of trauma's. Ik help je met gesprekstechnieken terug te gaan naar de ervaring die de oorzaak is van je huidige klacht. Je herbeleeft bij regressietherapie vroegere ervaringen. Soms zelfs ervaringen van voor je (laatste) geboorte. Het doel hiervan is je te bevrijden van de belemmerende emoties en gedachten die nu voor problemen zorgen. Er komen dus (vergeten) ervaringen boven tijdens een behandeling. Je bent je tijdens de behandeling altijd bewust dat de ervaring al voorbij is. Ik begeleid je om inzicht te krijgen in de gevolgen van de ervaringen en om die los te laten.

Wat is het verschil tussen hypnotherapie en regressietherapie?


Je zou kunnen zeggen dat regressietherapie een vorm van hypnotherapie is. Bij regressie wordt ook gebruik gemaakt van trance (hypnose). Maar niet elke hypnotherapeut is ook een regressietherapeut. Het is een specialisme. Regressietherapie kan heftig zijn. Het is daarom van groot belang dat je een therapeut kiest die je goed door de herbeleving van je trauma of nare ervaring kan begeleiden om dit trauma of die nare ervaring te verwerken.


Wat kan je verwachten?


Eerst vindt er een intake plaats. Hierbij brengen we je problemen in kaart. Centraal staat wat het trauma met je doet. Wat zijn je gedachten erbij? Welke emotie voel je als je aan de ervaring denkt? Welke lichamelijke reactie is er?


De tweede stap is in trance gaan. Ik breng je terug naar de gebeurtenis waar het trauma is ontstaan. Terwijl je in trance bent herbeleef je de gebeurtenis. Je maakt dit heel intens mee maar je bent je bewust dat het vroeger was.


Vervolgens gaan we niet alleen terug naar de gebeurtenis maar zorgen we dat je het ook los kan laten. Het loslaten betekent niet dat je vergeet wat er is gebeurd maar dat je de lasten die je er nu nog van ervaart kwijt raakt. De belemmerende overtuiging wordt vervangen door een nieuwe realistische overtuiging.


Je bent bijvoorbeeld getuige geweest van een geweldsdelict. Daardoor voel je je nu nog steeds onprettig als je op straat loopt. Dat je getuige bent geweest van een geweldsdelict kan niet veranderd worden. Je kan het vertrouwen van daarvoor wel weer terugkrijgen. Je kunt wel weer zonder angst en de daarbij behorende lichamelijke klachten zoals transpireren of hartkloppingen over straat. Je belemmerende overtuiging vervang je door jouw nieuwe overtuiging met een positieve verwachting.

Meer informatie over regressietherapie?


Wil je nagaan of regressietherapie jou kan helpen? Nog vragen over regressietherapie? Ik geef je in een vrijblijvend telefoongesprek graag meer informatie.


Bel of mail mij gerust: 06 53531054 | info@kerncirkel.nl


U kunt ook kiezen voor een gratis kennismakingsgesprek waarin u kennis met mij maakt en ik u meer over de therapie vertel.


Ik verheug mij erop u te spreken en te ontmoeten.


Robert Bronnewasser

De Kerncirkel ........ SNELLER tot de kern van het probleem ... van de oplossing ... van JEZELF ..........

Ik ben als erkend hypnotherapeut en regressietherapeut aangesloten bij NBVH lidnr.: 16032 en bij het Register beroepsbeoefenaren complementaire zorg RBGZ licentienr: 170745R en bij de Stichting Complementaire en alternatieve geneeswijzen SCAG lidnr.: 15953

Logo-gestapeld-De-Samenwerkende-PDS-therapeuten-RGB-e1706454598337_1

Ik ben erkend door de vereniging van samenwerkende PDS-therapeuten.

Een aanvullende zorgverzekering?Kijk of u voor vergoeding in aanmerking komt: zorgwijzer.

Logo-gestapeld-De-Samenwerkende-PDS-therapeuten-RGB-e1706454598337_1

Folder-NBVH.pdf (154.62KB)

Meer over hypnose